Co se děje
v Čechách jinde všude

Tatarák a jeho příběh

Víte, odkud se vzal název “tatarák” neboli tatarský biftek”? Většina tento pokrm, který má své nadšence i zapřisáhlé odpůrce, spojuje s půvabnou pohádkou o divokých nájezdnících z kmene tatarů, kteří ukládali syrové maso pod sedla koní. Při jízdě se pak maso prosolilo potem zvířat i samotných i jezdců, následně okořenilo a zkonzumovalo. Pokud jste této historce věřili, zklameme vás.
Článek

Naučte se jednou provždy správné názvy kávy - pikolo neexistuje + spousta tipů, kam na super kávu zajít

Espresso, cappuccino, turek, a jak je to s tím pikolem, piccolem, picolem?
Článek

FOOD FESTIVALY V ČR - Co se chystá a na co se můžete těšit

Co se kde chystá a co si určitě nenechat ujít se dozvíte v našem článku. Události pro milovníky dobrého jídla, foodfestivalů a gastro akcí na jednom místě.
Článek

Oldies disco v Nautilu

Jak se říká Oldies jsou Goldies. A kdo by neměl rád staré dobré klasiky. Přijďte zavzpomínat na své mládí nebo si prostě jen užít hudbu 60., 70. a 80. let do Hotelu Nautilus, který si pro vás připravil skvělý taneční oldies večírek.
Článek

Nový speciál v pivovaru Červený vlk

Co by to bylo za pivovar bez speciálu. A protože je tady květen, připravil si pivovar Červený vlk květnový speciál. A není jen tak obyčejný ale výroční. Co tedy aktuálně vedle Božidarského Jelena, Červeného Vlka, Bílého Hranostaje, Nachmeleného Jezevce a Lehkého Střízlíka můžete ochutnat? Tradá, seznamte se s Výročním ležákem.
Článek

Kam zajít v Praze fandit naším hokejistům? MS v hokeji 2022!

Přinášíme přehled podniků, kde se budou promítat zápasy MS v hokeji 2022, které se koná ve Finsku.
Článek

Nejdůležitější jídlo dne: Jak šel čas se snídaní a jak vypadá dnes

Dlouho se o snídani mluvilo jako o nejdůležitějším jídle, dnes ale některé výživové směry její závažnost vyvrací. Jak to tedy je?
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, host David Trubka

"Udělám jeden projekt a pak zase potřebuju hledat něco nového," říká David Trubka, bývalý kuchař a cukrář, aktuálně majitel firmy Prémiové nože. David byl dalším hostem pořadu #GASTROTALK.
Článek

Kde uspořádat firemní večírek, oslavu či párty?

Najít vhodný prostor pro oslavu narozenin, společenskou událost či firemní večírek je někdy pěkně náročné. Přinášíme vám velký přehled toho, kde firemní večírek, oslavu, teambulding či párty můžete uspořádat. Najděte ten nejvhodnější podnik právě pro vás.
Článek

Rostoo, rosteš, rosteme

Všichni rodiče chtějí pro své dítě to nejlepší. O to víc, když se jedná o příkrmy těch nejmenších. Co ale dělat, pokud nejste s nabídkou na trhu spokojení? Buď můžete začít vařit příkrmy doma přesně podle vašich představ, anebo můžete začít takové příkrmy vyrábět i pro ostatní. Podobně jako zakladatelka firmy Rostoo Anna Voldřichová. Tu jsme vyzpovídali a zjistili, jak celý projekt začal, čím se…
Článek