Co se děje

‚‚Dneska nejsou nejdůležitější hvězdy na hotelu, ale hvězdy v hodnocení na internetu," říká Lukáš Pytloun

Dynamický podnikatel a zakladatel hotelového impéria, který svou kariéru započal v rodném Liberci a dnes vlastní síť 14 hotelů, přičemž číslo není konečné. To je Lukáš Pytloun. Semínko svého podnikatelského snu odstartoval koupí vybydleného činžovního domu, který přeměnil na útočiště pro dělníky. 
Článek

Bun bo nam bo není vietnamské jídlo, říkají Lucie Pštrosová a Nguyen Tung

Ona je Češka, která si zamilovala Vietnam, on je Vietnamec, který se narodil a celý život žije v České republice. Lucie Pštrosová a Nguyen Tung o sobě říkají, že jsou banán a vejce a společně provozují mnoho aktivit. Mimo jiné SAPA trip, dováží koření, čaje, vedou česko vietnamský vzdělávací institut, spojují vietnamskou komunitu. Boří také stereotypy, které se o Vietnamcích v Čechách stále ještě…
Článek

“Rád si povídám s lidmi a dokážu se z nich nabíjet,” říká šéfkuchař Mirek Kalina #GASTROTALK

Veřejnost ho poznala díky porotcování v prvních dvou řadách soutěže Masterchef. Stál za fancy restaurací Kalina v Dlouhé ulici, teď ho můžete potkat HQ PIPPI grilu, kde street food povýšil na #NEBEVPUSE a zároveň mu to umožňuje vydělávat peníze a zároveň mít čas na svůj život. Hostem dalšího dílu podcastu #GASTROTALK byl šéfkuchař Mirek Kalina.
Článek

“Mušlí se nemusíme bát, jsou zdravé a je jednoduché je uvařit,” říká Len Le Feuvre, která stojí za Czech Mussel Week #GASTROTALK

20 let žila na britském ostrově Guernsey, kde si prošla celou řadou zaměstnání od práce jako au-pair přes práci v bance až po protidrogovém oddělení celní správy. Stihla také procestovat svět, porodit dítě a vrátit se zpět do Čech. Dnes Len Le Feuvre pracuje pro Hopi Fish Hub, logistickou firmu specializující se na mořské plody, a je také důležitým článkem festivalu CZECH MUSSEL WEEK.
Článek

"Někdy je potřeba pustit draka z klece," říká Marek Raditsch #GASTROTALK

Marek Raditsch je zkušený šéfkuchař, bývalý porotce Masterchef, šťastný otec a milující manžel. Aktuálně pracuje jako capo di tutti Restaurace Kampa Park a rozhodně se nenudí.    
Článek

"Nejlepší je začít podnikat mladej, protože jste tak naivní, že začnete," říká Filip Sajler #GASTROTALK

Filip Sajler už dávno není jeden ze dvou Kluků v akci. To, že zmizel z televizních obrazovek ale neznamená, že zmizel z gastro scény. Co teď vlastně dělá? A jde mu to? Poslechněte si další díl pořadu #GASTROTALK.
Článek

"Postavil jsem si hlavu a řekl, že takto vařit nechci," říká mladý kuchař Ondřej Kubů v #GASTROTALK

Aby se něco mohlo posouvat, je třeba šikovných mladých lidí. A gastrosvět není výjimkou. A pokud se bojíte o budoucnost české gastronomie, tak se nebojte. Mladý kuchař a vítěz mnoha soutěží Ondřej Kubů vás přesvědčí v dalším díle pořadu #GASTROTALK.
Článek

"Pan Klaus se snažil jíst zdravě, pro pana Miloše bylo zadání mnohem kaloričtější," říká další host pořadu #GASTROTALK šéfkuchař Jiří Král

Česká gastronomie je krásná, rádi o ní mluvíme a v tomto díle si jí užijete. Dnes přinášíme další, doslova královský rozhovor a hrad se v něm také mihne. Vyzpovídali jsme totiž pana Krále, krále kuchyně, konkrétně Jiřího Krále, šéfkuchaře na Pražském hradě, autora Aureole a šéfkuchař Restaurace Sladovna.
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, hostka Lucie Bártová

Je tady další rozhovor z rejdilkovské kuchyně. Česká gastronomie je krásná, v tomto díle si ale pojďme povídat hlavně o té asijské. Tentokrát se  spolumajitelkou bistra Teplá kačka z Prahy 7 Lucií Bártovou.
Článek

#GASTROTALK - povídání o gastru s lidmi z gastra, hostka Chili Ta Thuy

Co by bylo jejím posledním jídlem před smrtí? Čekali jste závitky? Tak to Chili Ta Thuy vůbec neznáte. A tahle multifunkční žena vás dostane po všech směrech. Pustily jsme se ale i do témat, které by vás možná ani nenapadly. Jak je na tom s ADHD, je jídlo jen o chutích, nebo i o hormonech a proč někomu masitá strava dělá radost a jinému zlost? Poslechněte si našlapaný rozhovor se špetkou vážnosti…
Článek